tiistai 13. toukokuuta 2014

Rojekti

Ostettiin helmikuulla vanha maatalo (maatila). Kyseessä on 40-50 luvulla rakennettu rintamamiestalo, jota on laajennettu 80 -luvun alussa. Pihapiiristä löytyy kivijalkanavetta muutamalle lehmälle ja navetassa on myös talli, sekä pihapiiristä löytyy pihasauna, puutarhavaja, kuivuri, traktorihalli, latoja ja erinäisiä piharakennuksia.

Olemme tällä hetkellä asuneet täällä noin kuukauden ajan. Remonttia emme voineet vielä aloittaa, sillä meidän täytyi odottaa kunnes kunnan etuosto-oikeus, 3 kk:tta oli kulunut kaupanteko -päivästä. Viime viikolla aika tuli täyteen ja soitin vielä kuntaankin varmistaakseni asian, nyt päästään vihdoin remontoimaan! :)

Pakko tunnustaa, että ollaanhan me tässä jo pihaa laitettu, kasvihuonetta laitettu ja autotalliin tehty pientä pintaremonttia....

Tässä on lähtökohdat, mistä lähdetään remppaamaan. Nämä kuvat on otettu jo loka-marraskuun vaihteessa, eli kuvissa näkyy sen hetkinen kunto, kaikki rojut ja roskat ja tavarat mitä täällä silloin oli. Näiden kuvien jälkeen talo on tyhjätty ja omia huonekaluja on tuotu tilalle, kuitenkin osa vanhoista on säilytetty. Ja pihaakin on raivattu, mm. toinen kasvihuone purettu

Näkymä ulko-ovelta. Kuvassa leikkimökki ja kasvihuoneiden raamit takana


Puutarhavaja ja talon lisäosa

Pihasauna

Omenapuita ja navettaa, talli tässä kulmassa.

Talo pellolta päin kuvattuna, eli edestä



Navetta jatkuu taakse, kuvassa myös hirsilato ja pihatie

Pihatie kulkee talon takaa traktorihallille ja kuivurille



Tässä vielä pari kuvaa sisältä, eteisestä;



Tässä tuoreempaa kuvaa huhtikuun ajalta kun jo asuttiin talossa. (Keittiön tavarat edelleen muuttolaatikoissa, koska koko keittiö on tarkoitus purkaa pikapuoliin)


Keittiön leivinuunia käytetään tuvan lämmitykseen.


Liedellä onnistuu myös ruoanlaitto näppärästi.

Kissa tarkkailee pihan lintuja ja haistelee ulkoilmaa ikkunasta.

Pellolla kasvaa hauskasti yksinäinen mänty kiven päällä

Mittailin tulevaa laidunta. Nyt kun kylvää heinän, on tässä ensi kesäksi valmis laidunmaa hevosille.


Näkymä pellon päästä pihaa kohti


Kasvihuoneen lähtötilanne oli tämä, täynnä heinää ja pujoja.

Raivasin rikkaruohot pois ja käänsin maan.


Tässä puuttuu vielä ikkunat ja multa on vielä vaihtamatta.


2 kommenttia:

  1. No niin! Tätä blogia onkin kiinnostava seurata. Nyt vaan tsemppiä remppahommiin. Upea paikka ja varmasti vielä hienommaksi sen saatte. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiitos :) Kyllästyin vastailemaan kaikille erikseen "ranchin" tilanteesta niin ajattelin raportoida tänne, miten edistytään :)

    VastaaPoista