keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Keväistä pihaa

Nappasin hieman kuvia keväisestä pihasta. Pihasta putkahtelee kaikenlaisia mielenkiintoisia, vanhan ajan kukkia pitkin kesää. En ole uskaltanut koskea vielä mihinkään, kun odotan ensin mitä tulee ja riippuen kasvista, raivataanko pois vai ei..

Metsästä löytyi vanhan tiilikaton puretut kattotiilet, käytin niitä kukkapenkin reunustamiseen. Marjapensaiden kehykset pitäisi purkaa ja laittaa uusiksi.



Pihassa on tähän mennessä kukkinut narsissien lisäksi tulppaaneja, skilloja ( siperian sinililjoja), pikkukäenrieskoja ja muita mitä en tunnista.


Raparperia löytyy kukkapenkin lisäksi pellon reunasta, joten rajasin raparperit pihasta löytyneillä tiilillä, että kukaan ei tallaa niitä. Varsinkin alussa kun raparperista näkyi punainen pallo, oli se vaarassa tulla liiskatuksi.



 Tässä kuva lasitetusta kasvihuoneesta. Kasvihuoneen lasit ovat siis talon vanhat "tuplaikkunat". Lisäksi kasvihuoneesta löytyy näppärä kamiina, jolla kasvihuonetta voi lämmittää yöpakkasten yllättäessä.


Istuttelin kasvihuoneeseen persiljaa, tilliä, minttua, tammenlehtisalaattia, lehtisalaattia, rucolaa ja basilikaa. Toiselta puolelta kasvihuonetta löytyy itämässä oleva kesäkurpitsa (siirretään kasvimaalle kun taimet itäneet, koska kasvaa suureksi) Kylvin myös avomaankurkun siemenet jo kasvihuoneeseen. Keittiön ikkunalla kasvaa tällä hetkellä tomaatin taimet ja olohuoneen ikkunalla kasvihuonekurkun taimet. Lisäksi ajattelin ihan mielenkiinnosta kokeilla chiliä ja vesimelonia, vaikka tuskin siemenet itää. (löytyi Hong Kongista halvalla, 5 pussia 2 eurolla..en oikein luota halpis siemeniin...) Kasvihuonekurkun siemeniä löytyy 11 ruukusta, mutta vain 4 ruukkua on itänyt :( Samoin chiliä on 7 ruukkua ja kaksi ruukkua iti, mutta kissan pentele meni syömään toisen taimen...


Toinen kasvihuoneista purettiin kokonaan. Tämän "sokkelin" päälle on tarkoitus tehdä kesäksi terassi, jossa on mukava grillailla ja ihastella kasvavaa viljaa.


Talon edessä ollut koivu kaadettiin turvallisuussyistä. Jos koivu olisi jonkin myrskyn seurauksena kaatunut talon päälle, olisi se paitsi tullut kalliiksi, olisi myös ollut vaarallista. Itse tykkäsin koivusta ja minusta se oli nätti kun se varjosti taloa, mutta pitihän se kaataa pois.


 Koivusta jätettiin kanto. Emme vielä ole päättäneet, kaivetaanko se pois vai jätetäänkö se pöydäksi, vai laitanko kukkaistutuksen kannon päälle..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti